Bekijk de ervaringen

De Skeelerclub Twenterand deed editie 2009 mee met maar liefst 3 teams. Hun ongecensureerde verslag leest u hieronder.

2009_24KiKa_skeelerclub-Twenterand

Regen de grote spelbreker, Kika de grote winnaar.
Missie teams van skeelerclub “Twenterand” in Biddinghuizen volbracht.

Vrijdagmorgen 4 september, 09.30 uur: bij de familie Niphuis aan het Westeinde verzamelden zich 1 camper en een caddy met caravan. De kwartiermakers vertrokken naar Biddinghuizen om het kampement voor te bereiden. Toen de rest van de Vriezenveense deelnemers zich rond de klok van 14.30 uur meldden stonden koffie, thee, krentenwegge en energiedrankjes reeds onder de partytent. Het begin kon al niet meer stuk. Startnummers en transponders (apparaatjes die ronden en rondetijden digitaal registreren) werden uitgedeeld, tactiek werd besproken, en ………..nog snel even een paar rondjes inrijden.

Vrijdagmiddag 4 september, 16.00 uur: de start van het evenement. Onder zonnige maar winderige omstandigheden, werden de deelnemers wegschoten. Liefst 32 teams (bijna 190 mensen) durven de uitdaging aan: 24 uur skeeleren in teamverband en zelfs een 3-tal solo-rijders. Onder toeziend oog van het publiek begonnen de skeeleraars aan hun missie. Geoefende skeeleraars, amateurs en wedstrijdskeeleraars en zelfs enkelen die pas een week voor aanvang van het evenement voor het eerst op skeelers stonden.. Al direct werd duidelijk dat er twee teams gingen strijden voor de hoofdprijs: het ILSE In-line team en het Panorama-team.

De meeste teams kwamen echter niet voor de hoofdprijs, maar slechts voor hun persoonlijke uitdaging. Zo ook de skeeleraars uit Vriezenveen. De stichting KiKa, teamgeest en gezelligheid waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde onderneming. En dat blijkt ook uit de uitslag die na 24 zware uren kon worden opgemaakt. De teams van skeelerclub “Twenterand” waren terug te vinden op resp. de 8e  plaats voor “team B” met 181 ronden, 180 ronden voor “team C” was goed voor de 9e plaats  en met 176 ronden eindigde “team A” op de  11e  plaats.

Met elkaar wisten de rijders, verdeeld over 3 ploegen, in totaal 537 ronden te rijden hetgeen neerkomt op een totale afstand van 1557,3 km. De afstand van Vriezenveen naar Barcelona (Spanje). De meeste ronden werden op de klokken gebracht door René Oude Alink en Gerd Wichers die elk 43 ronden voor hun rekening namen. De gemiddelde snelheid van de dames lag tussen de 17 en 23 km/u en van de heren tussen de 20 en 28 km/u.  Joop Büter was verreweg de snelste Vriezenvener met een rondetijd van 5.16.2 min.

De 24 uur verliep voor de deelnemers zwaar, vanaf het moment van de start op vrijdag om 16.00 uur waaide het, om 17,45 uur begon het te regenen waarbij opgemerkt moet worden dat de baan goed berijdbaar bleef. Echter rond 21.45 uur barste er zo’n noodweer los (een complete wolkbreuk waarbij de wind aanhaalde tot stormachtig windkracht 8) dat verder rijden onverantwoord was en de wedstrijdleiding samen met de teamcaptains het wijze besluit nam de wedstrijd van 22.00 uur tot  23.45 uur te onderbreken. Om 24.00 uur gaf de buienradar een dusdanig positief beeld dat er een herstart plaats vond. De regen werd motregen, de wind nam af, maar bleef voor het gevoel van de meeste deelnemers altijd van voren waaien. Uiteindelijk werd het weliswaar droog, maar de wind bleef een vervelende tegenstander evenals het gebrek aan nachtrust. De stemming bleef echter opperbest en het was vooral erg gezellig. Mede ook omdat de catering zeer goed verzorgd werd door Siny en Hennie, die er samen steeds voor zorgden dat er altijd verse koffie en thee was, macaroni op bestelling geserveerd werd, fruitschalen werden bijgevuld, kaas, harde worst, mueslirepen voor het grijpen lagen en er zelfs ’s morgen gebakken eieren met spek geserveerd werden.

Zaterdagmiddag 5 september, 16.00 uur: de finish. Missie volbracht. We zijn geslaagd in onze uitdaging: gedurende 24 uur continu een rijder in de baan. Schade: zere voeten, enkels, kuiten, bovenbenen, rug en armen, ofwel: bijna total loss. Hoewel: in het laatste uur van de strijd wisten nog een aantal deelnemers uit Vriezenveen hun persoonlijk record aan te scherpen. Of dit kwam door de opdrogende baan of door het feit dat men sneller aan het eind van de 24 uur wilde zijn moet nog onderzocht worden, maar de dames en heren lieten op deze manier zien over een goede conditie te beschikken.

De teams kunnen terugkijken op een zeer goede prestatie en zullen zeker proberen volgend jaar dit succes te evenaren..

Winnaar werd het Panorama-team, dat de meeste ronden wist af te leggen. Maar eigenlijk was er maar één winnaar:
KiKa! Met liefst € 25.255,– , inclusief giften, verkoop van de KiKa-beren en de veiling draagt de Raps24KiKa bij aan de weg naar genezing van kleine kankerpatiënten. En dat is toch het allermooiste nieuws van dit weekend.
En dan is het nog mooier om te weten dat de rijders van skeeelerclub “Twenterand” hiervan ruim het geweldige bedrag van € 3500,– bijeen brachten. Uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder de inbreng van de sponsoren die hiervoor dan ook grote dank verdienen. De teams van skeelerclub “Twenterand” bedanken dan ook alle gulle gevers en hopen ook volgend jaar weer bij hen te mogen aankloppen voor opnieuw een bijdrage voor het goede doel.

Reacties

Geef een reactie