Doneer nu!

Bedrag*: Euro
Naam*:
Email*:
Ik steun deelnemer:

Help ons geld op te halen voor de stichting KIKA! Je kunt ons op diverse manieren helpen. Allereerst natuurlijk door mee te doen aan de het Skate evenement 24KIKA. Alle deelnemers verkopen loten om uiteindelijk gezamenlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KIKA. Het doel is om de € 126.584,- die we opgehaald hebben in 2018 (recordbedrag) te overtreffen. Gaan we in 2019 € 130.000,- ophalen?

Als je geen loten wilt verkopen  kun je ook een donatie doen. Je kunt geld overmaken via de bovenstaande ‘doneerbutton’ of overmaken naar rekeningnummer NL17 RABO 0147 4885 40 onder vermelding van ‘Donatie 24KIKA’.

Zorg in ieder geval dat je op 6 of 7 september 2019 aanwezig bent tijdens 24KIKA om mee te skaten of om de skatehelden en heldinnen aan te moedigen!!

Waar doen we het voor?

Het sponsorgeld van de deelnemers van de 24KiKa wordt geschonken aan Stichting KiKa. Maar wat wordt er allemaal met dit geld gedaan?

STICHTING KIKA

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

 VERSNELD RESULTAAT IN DE STRIJD TEGEN KINDERKANKER IS NODIG

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

NIEUWE WETENSCHAPPELIJKE AANWIJZINGEN

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en ‘vriendelijker’ te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

 EXTRA GELD ZET DE VAART ERIN

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.