Wim Kamer memorial

24kika sfeer 8

WIM KAMER MEMORIAL

Vrijdag 3 september 2004 klinkt om 16.00 uur het startschot. Op het schitterende parcours van het Hulsbeek in Oldenzaal, starten ruim 10 teams en een solorijder aan de eerste editie van 24Kika (toen nog de RAPS24). Een  gloednieuw skeelerevenement in Nederland! Tour- en wedstrijdrijders rijden in teamverband non-stop een estafette gedurende 24 uur. Het volbrengen van de 24 uur is de eerste uitdaging voor de teams. Maar er is veel meer wat de RAPS24 tot een toprace maakt: wat te denken van de natuurlijke elementen, de prachtige maar zware baan, de fysieke beperkingen die mee gaan spelen na een hele nacht door topsporten, het bepalen van de juiste teamstrategie en ga zo maar door.

De Familie Kamer
Een van de deelnemende teams is het team ‘Familie Kamer’. Moeder, vader, dochter, zoon en oom. De zoon, 13 jaar oud, was jarenlang de jongste deelnemer. Met passie voor de sport nam de familie aan alle volgende edities tot en met 2009 deel. De gezelligheid, de drive om mee te doen, de passie voor de sport en de uniforme verschijning zijn de kenmerken van ‘Familie Kamer’. We zullen dit niet meer in volledigheid meemaken door het vroege overlijden van Wim in 2010 na het schaatsen. Wel hebben wij als organisatie besloten tot het instellen van de WIM KAMER MEMORIAL.

De Wim Kamer Memorial
De Wim Kamer Morial is een wisselbeker die jaarlijks wordt uitgereikt aan het team dat het beste presteert op het gebied 
van gezelligheid, uitrusting (baan & camping), strijdlust & sportiviteit tijdens de 24KIKA. Wie gingen je allemaal voor als winnaars van de Wim Kamer memorial?

  • 2011 Team: Roeren in de Soep
  • 2012 Team: De Ambuskaters 
  • 2013 Team: Brandsma Mijnten
  • 2014 Team: New Energy Services
  • 2015 Team: Goud’s Chill
  • 2016 Team: De Tsjechen
  • 2017 Team: De Wijhe Ruit Oldenbroek

Deze skatevrienden staan voor 100% gezelligheid, sportiviteit en hun jaarlijkse vertrouwde presentie! De WIM KAMER MEMORIAL wordt bij de prijsuitreiking uitgereikt.