Kinderenkankervrij

Waar doen we het voor? De opbrengsten van de 24KiKa worden geschonken aan Stichting KiKa.

Stichting Kika

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Jouw donatie wordt gebruikt voor: 
• Wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kinderkanker
• Verbetering van de kwaliteit van behandelingen
• Vermindering van bijwerkingen na behandelingen
• Ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum
• Voorlichting over kinderkanker

Wat heeft Kika tot nu toe bereikt?

KiKa heeft tot nu toe 125 miljoen euro beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Dankzij alle donaties, van kleine tot grote, is dit mogelijk gemaakt.

Hieronder een korte samenvatting van hoe de donaties tot en met 2017 zijn besteed.taartdiagram1.png

•    68,5 miljoen aan onderzoeksprojecten 
Dit zijn 173 goedgekeurde onderzoeksprojecten. Onderzoeksprojecten worden door onderzoekers ingediend bij KiKa. Na goedkeuring door de Wetenschappelijke Raad worden deze onderzoeken gefinancierd. Een onderzoek duurt over het algemeen 4 jaar en kost gemiddeld tussen de 400.000 en 500.000 euro.

•    8 miljoen voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum
De campagne ‘Draag je steentje bij’ van KiKa is georganiseerd zodat de bouw van het Prinses Máxima Centrum (PMC) gestart kon worden. We hebben letterlijk en figuurlijk steentjes verkocht om te kunnen bouwen.

•    31 miljoen voor de onderzoeksafdeling van het PMC
De bouw van het Prinses Máxima Centrum is inmiddels afgerond. Voor de realisatie van de onderzoeksafdeling heeft KiKa 31 miljoen euro gereserveerd. Hiermee kan de onderzoeksafdeling ingericht worden. Denk hierbij aan de aankoop van MRI-scanners, microscopen, speciale vriezers voor de opslag van cellen, steriele kasten, celkweek kasten en allerlei andere materialen die nodig zijn om onderzoek te doen.

•    17,5 miljoen voor de programmafinanciering van het PMC
Dit is een basisfinanciering voor de vaste kosten van alle onderzoeksgroepen. Hiermee kunnen alle onderzoekers aan het werk. Deze financiering is gestart in 2016. Dit zijn de eerste onderzoeksgroepen die al gestart zijn voor het Prinses Máxima Centrum in het tijdelijke onderzoekscentrum in het Hubrecht Instituut.